Endokrinologija i dijabetologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 215 | Broj poruka: 454

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


omaglica u glavi


Autor Poruka

davorka

01.02.2002. 19:37

IMAM 47 GODINA. PROŠLOG LJETA DIJAGNOSTICIRAN MI JE IRITABILNI KOLON A PRED GODINU DANA SAM OPERIRALA ŽUČNE KAMENCE.OD LIJEKOVA UZIMAM RUDAKOL I HORMONALNU TERAPIJU TRISEQUENS.
U POSLJEDNJE VRIJEME POVREMENO MI SE JAVE SLIJEDEĆE TEGOBE:
- OSJEĆAM OMAGLICU ILI NEJASNOĆU U GLAVI TE MI HOD POSTAJE
NESTABILAN A VID NEJASAN
- U PRSIMA OSJEĆAM PRITISAK TE SAM BEZ APETITA
- ZNOJE MI SE DLANOVI I OSJEĆAM VRUĆINU ALI NEMAM TEMPERATURU
- UČESTALO MOKRIM
- OSJEĆAM ZAKOČENOST I BOLOVE U VRATU
OVE TEGOBE TRAJU JEDAN DAN DA BI IZA TOGA OPET SVE BILO NORMALNO. MOLIM DA MI SE ODGOVORI O ČEMU SE RADI TE ŠTO BI TREBALO PODUZETI

Dr. sc. Ivana Pavlić Renar

12.03.2002. 21:59

Vrlo ratzličiti simptomi koje navodite mogli bi biti dijelom tzv vazomotorni simptomi koji nastaju u priodu oko zadnje menstruacije (menopauze). U tom slučaju oni bi bili manje izraženi uz Trisequens, a iz Vašeg pitanja nije jasno jesu li ranije (dok niste uzimali hormone) bili jači. Učestalo mokrenje može biti znak infekcije mokraćnih puteva, to svakako trebate provjeriti uz dodatno savjetovanje s Vašim obiteljskim liječnikom. Nadalje, u dobi ste kada se i češće javlja šećerna bolest koja također može uzrokovati jače mokrenje uz žeđanje. Konačno, sve to može biti i posjedica stresa, umora ili neurednog života (nedovoljno sna, nepravilna prehrana), tim više što, koliko se vidi iz Vašeg pitanja, simptomi ne trju stalno nego se javljaju povremeno. Pokušajte se opustiti, promatrati svoj način života, ritam rada, odmora i prehrane i pokušati sagledati eventualnu pravilnost u javljanju tegoba. Zatim se posavjetujte s Vašim liječnikom radi isključenja ne samo ovih nabrojenih (infekcija mokraćnih puteva, šećerna bolest9 nego možda i kojih drugih bolesti.