Endokrinologija i dijabetologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 215 | Broj poruka: 454

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


policisticni jajnici


Autor Poruka

mela

29.01.2003. 13:01

Imam 25 god...sedam god sam u braku .Prije 2 god... dijagnosticirani su mi policisticni jajnici.Radila sam inseminaciju koja je bila neuspjesna.Bila sam 2god... na terapiji Dabroston-Klomifen-Pergonal.ali bezuspjesno.Molim vas da mi odgovorite sta dalje da radim .Zadnje su mi preporucili kao poslijednju opciju operaciju pravljenja rupica na jajnicima , ali mene je strah te operacije !! Inace sam isprobala sve moguce terapije i medikamente.Jako zelim bebu da mi to vec postaje psihicko opterecenje.Unaprijed ZAHVALNA !!!::

prim.dr. I. Pavlić-Renar, dr.med

21.02.2003. 08:47

Ponekada, nažalost, u žena s sindromom policističnih jajnika prođe dosta godina prije nego se postigne željena trudnoća. Osim o vašem zdravstvenom stanju to ovisi i o nalazu kvalitete sjemena vašeg muža. Kada se dobije potpun uvid u zdravstveno stanje oba partnera, donosi se odluka o metodi potpomognutog začeća. Niti jedna metoda nema 100% -ni uspjeh (kao što uostalom niti svaka prirodna oplodnja ne završi trudnoćom i rođenjem djeteta), ali to nije razlog da odustanete ili počnete gubiti vjeru. Ako predhodna inseminacija nije uspjela ne znači da neće sljedeća ili ona nakon nje. Imate 25 godina i još jako puno vremena da postanete majka i uživate u roditeljstvu. Moj vam je savjet da za to vrijeme učinite sve što je moguće s medicinske strane u nekoj od ustanova gdje se liječi bračna neplodnost i strpljivo čekate ne gubeći vjeru.

mela

17.03.2003. 19:30

Prvo da vam se zahvalim na lijepim rijecima i na odgovoru.
Na neki nacin ste mi pomogli da vratim barem malo nade da cu postati majka.U muža kvaliteta sjemena je u granicama normale , molim vas date vase misljenje da li trebam nastaviti sa inseminacijom do željene trudnoce , bez obzira da li treba raditi jednu ili vise ??
Jos jednom vam se zahvaljujem na savjetu i na toplim rijecima!!