Endokrinologija i dijabetologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 215 | Broj poruka: 454

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


sindrom policisticnih jajnika


Autor Poruka

aida

24.02.2003. 00:23

U braku sam vec godinu i pol dana i imam sina od 6 mjeseci.U drugom stanju sam ostala bez ikakvih problema.Imala sam lijepu trudnocu i lagan porod.Menstruacije prije trudnoce mi nisu bile neredovne,u ciklusu od 30 dana.nakon poroda sam otisla kod svog ginekologa i uradio mi je sistematski pregled.Dok mi je radio ultrazvuk,rekao mi je da su mi oba ovarija prožeta sitnim cistama i da se radi o sindromu policističnih jajnika.Obzirom da ja nemam klasične simptome ove bolesti i da sam zatrudnila bez ikakve terapije nakon kratkog vremena,dok još nisam znala da imam sindrom policističnih jajnika,da li je moguće da je moj doktor pogriješio u postavljanju dijagnoze,i da li je moguće tako lako zatrudniti sa ovom dijagnozom,kao što se to desilo meni.
Unaprijed zahvalna

prim.dr. I. Pavlić-Renar, dr.med

19.03.2003. 13:35

Moguće je da imate policistične ovarije. Naime sve žene koje imaju više cista na jajnicima nemaju nužno i ostale elemente sindroma.