Endokrinologija i dijabetologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 215 | Broj poruka: 454

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Posle operacije stitne zlezde


Autor Poruka

Srdjan

31.07.2003. 07:57

Moje ime je Srdjan i moja mama je imala operaciju stitne zlezde u Mart ove godine. Mi se nalazimo u Americi. Njena stitna zlezda je totalno izvadjena. Posle operacije i sve do dana danas ona se neosjeca dobro uopste. Doktor joj ne govori kakvi su joj rezultati, jedino sto kaze je da on nije zadovoljan. Ona konstantno gubi kilazu, gubi kilazu, lako se zamara i on joj je preporucio koji se zove "Synthroid" i ima 0.1 MG, koji pije svako jutro. Molim vas ako mozete malo vise da mi kazete o svemu ovome i malo vise o samoj stitnoj zlezdi.

Hvala lepa,


Srdjan

prim.dr. I. Pavlić-Renar, dr.med

14.08.2003. 15:13

Teško je reći o čemu se radi. Jedna od mogućnosti je da nije još izbalansirana nadomjesna terapija hormona štitnjače (to je preparat koji uzima). Hormoni štitne žlijezde su nužni za normalni metabolizam. Najgora mogućnost bi bila da se radilo o nekom malignom procesu u štitnjači koji se proširio, no vjerujem da bi o tome obavijestili i Vašu majku i Vas. Svakako nastojte razgovarati s liječnikom koji će Vam objasniti što je to bilo sa štitnjačom zbog čega je trebla biti izvađena i gdje misli da je sada problem. U ovom forumu je već dosta bilo govora o funkciji štitne žlijede, pa vjerujem da će Vam neki drugi odgovori pomoći oko općih informacija, ali za konkretno stanje Vaše majke treba razgovarati s liječnikom koji je poznaje.