Endokrinologija i dijabetologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 215 | Broj poruka: 454

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


povišena temperatura


Autor Poruka

marta

29.01.2002. 09:49

Imam 30 godine i zadnjih godinu dana primjetila sam da često imam povišenu temperaturu. Doktorica mi je radila krvne testove i sve je bilo u redu, slala me na ginekološku obradu i tu je sve bilo ok. Nakon toga je rekla da ona ne zna što dalje da odem u zaraznu da oni vide, međutim ja to nisam učinila, nego sam počela pratit temp. i ustanovila da mi je početkom ciklusa temperatura oko 37 stupnjeva (i niža ponekad) a da nakon ovulacije poraste što je i normalno. Međutim, bojim se toga što ona meni poraste i na 38 pa i više (mjereno u uhu), npr jučer je bila 38,5. Da li to može biti normalno i ako nije kome da se obratim. Što je to normalna temperatura i da li je stvarno svaka temp. iznad 37 stupnjeva povišena? Puno Vam hvala na Vašem trudu i nadam se odgovoru koji će rješit moje strahove.

Dr Ivana Pavlić Renar

18.02.2002. 18:45

Tjelesna temperatura zaista nije sasvim ista u svake individue. Standardno je ona oko 36 mjerena u pazušnoj jami. Prije svega Vam savjetujem da kada već mjerite temperaturu da je mjeriti u pazušnoj jami, dakle na uobičajeni način jer se tek tada može uspoređivati s drugima. Kako nemate drugih tegoba najvjerojatnije je da je Vama zaista tjelesna temperatura normalno nešto veća iako vjerojatno ne toliko velika (vjerujem da će mjerenja u pazušnoj jami dati niže rezultate).