Endokrinologija i dijabetologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 215 | Broj poruka: 454

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


prirodno protiv pcos-a


Autor Poruka

j.

09.11.2002. 15:08

sto bi mogli sami napraviti da olaksamo zivot sa pocs-om?
da li je low carb diet jedino sto je poznato?
lijekoviti cajevi, tinkture, odredjeni lifestyle, odmor, stress free situacije...
kako potaknuti hormone da sami naprave balans?
hvala

prim.dr. I. Pavlić-Renar, dr.med

12.11.2002. 10:04

Osobe sa POCS s jedne strane imaju smanjenu mogućnost začeća (plodnost) a s druge strane POCS je često udružen s rizikom oboljevanja od ateroskleroze i šećerne bolesti. Smanjena plodnost postaje problem kada žena želi zanjeti što se tada određenim postupcima i ljekovima uspješno rješava.
Drugi problem – povišen rizik ateroskleroze i šećerne bolesti – je kroničan. Promjena načina života, tj usvajanje zdravih navika: više kretanja i tjelovježbe općenito, zdrava prehrana, .postizanje i održavanje idealne tjelesne težine je najbolji oblik liječenja , odnosno najučinkovitiji način umanjenja tog rizika. time se donekle čak popravlja i plodnost. “Lifestyle modification”, što je engleski naziv ovog očuvanja zdravlja, ili prevencije bolesti, podrazumijeva i dijetni režim prehrane. Međutim, niskougljikohidratne visokopreoteinske dijete nisu zdrave na dugi rok iako su za sasvim zdrave mlade ljude učinkovite za gubljenje težine. Za Vas je važno paziti na izbor ugljikohidrata ne uzimati one pročišćene (konzumni šećer, bijelo brašno) nego grube ugljikohidrate i što više dijetnih vlakana (integralno brašno, integralna riža, mahunarke i sl.).