Endokrinologija i dijabetologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 215 | Broj poruka: 454

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


problemi sa kontracepcijom


Autor Poruka

Helena

26.02.2003. 13:34

Poštovani,

Već 4 godine koristim kontr. pilule. Počela sam s triquilarom (2,5 god.), zatim me dr. prebacila na Cilest. Nedavno su mi se pojavili problemi (krvarenja 4-5 dana nakon završetka ciklusa, potkožni prištevi po licu i leđima) nakon čega mi je dr. propisao Diane-35 koje sad trebam početi piti. Međutim, čula sam od čak 3 prijateljice da su nakon prestanka uzimanja tih tableta imale velikih problema baš sa potkožnim prištevima, koji su izgledali kao čirevi. Sve je bilo u redu za vrijeme uzimanja, ali nakon prestanka su se pojavili ti problemi.
Molim Vas da mi odgovorite što učiniti, jer najmanje što želim je "kvrgavo" lice samim time što sad nemam bitnih problema sa tenom.

Unaprijed hvala.

Lela.

prim.dr. I. Pavlić-Renar, dr.med

19.03.2003. 13:36

Diane-35 osim što djeluju kao kontraceptiv koriste se i u nekim slučajevima akni i stoga se je vaš liječnik vjerojatno i odlučio za njih. Taj povoljan efekt na ten može objasniti zašto vaše prijateljice nisu imale probleme dok su uzimale Diane-35, a kada su prestale sa njihovim uzimanjem, efekt je izostao i akne su se vratile.