Endokrinologija i dijabetologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 215 | Broj poruka: 454

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


stitna zlezda


Autor Poruka

dragana

08.05.2003. 20:35

Analizom hormona stitne zlezde ustanovljeno je da je sve u redu, medjutim imam blago, skoro neprimjetno zadebljanje i osecaj da mi stalno stoji nesto u grlu. Ovo osecam vec 2 meseca i dosta sam oslabila. Doktori ne znaju sta je u pitanju, pa me salju od jednog do drugog. Jako je neprijatno, ni hranu ne mogu da gutam. Molim vas da mi napisete sta vi mislite da je u pitanju. Nisam radila ultrazvuk stitne zlezde. Da li je potrebno? Unapred hvala!

prim.dr. I. Pavlić-Renar, dr.med

30.07.2003. 15:53

Ne navodite gdje ste (kod kojih specijalista) već bili. Osim hormona i UZV štitnjače (hormone ste već obavili) potreban je ORL – otorinolaringološki pregled i pregled psihijatra. Gubitak tjelesne težine možda je uzrokovan vašim smanjenim unosom hrane a ne osnovnom bolešću tj. smetnjama. Ali prije svih tih specijalističkih pregleda trebao bi vas dobro pregledati i sa vama porazgovarati vaš liječnik opće medicine koji će tijekom tog osnovnog pregleda uočiti neke znakove, simptome koji će eventualno diktirati i neku drugu daljnju obradu.