Endokrinologija i dijabetologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 215 | Broj poruka: 454

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Stitnjaca


Autor Poruka

mala

06.04.2003. 19:48

Postavljena mi je dijagnoza:
TT3-1,0 nmol/l
TT4-97,9nmol/l
TSH-18,5 mlU/L
Thyreoditis subacuta in remissionem (nepotpuna)
Tivoral 1x1
prisutan prezistirajuci folikul na levom jajniku,proveriti FSH i Estradiol u sve tri faze ciklusa.
Da li je pravilna terapija? Doktor je pomenuo privremeni sterilitet, kakve su vase prognoze?Inace imam cistu i na bubregu.
Puno vam hvala!

prim.dr. I. Pavlić-Renar, dr.med

14.08.2003. 15:02

Kao posljedica subakutnog tireoiditisa koji ste vi imali može se pojaviti hipotireoza ( stanje u kojem su vrijednosti hormona štitnjače T3 i T4 snižene, štitnjača više ne može proizvoditi potrebne količine hormona) ili subklinička tireoza stanje u kojem štitnjača proizvodi dovoljno hormona ali joj je za to potreban pojačan stimulans i napor ( uredne vrijednosti T3, T4 uz povišebne vrijednosti TSH ). Kod vas postoji baš ta subklinička hipotireoza a terapija izbora je Tivoral (levotiroksin). Drugo je pitanje bilo povezano uz stanje vaših jajnika i sterilitet za koji imam puno premalo podataka da bih vam mogla odgovoriti. Prvenstveno je potreno učiniti pregled hormona ( FSH, estradiol) kao što je vaš liječnik i preporučio a onda će tek biti moguće postaviti dijagnozu a time i pravilni oblik liječenja i dijagnozu.