Endokrinologija i dijabetologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 215 | Broj poruka: 454

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


štitnjača


Autor Poruka

Nina

17.10.2001. 16:16

Poštovani,
Prije dvije i pol godine sam bila na pregledu štitnjače. Rečeno mi je da imam tri ciste ali da još uvijek nije potrebna nikakva terapija. U to vrijeme sam imala 53 kg. Imala sam česte nesvjestice, umor, pojačano lupanje scra i znojenje dlanova. Nakon nekog vremena su svi gore navedeni poremećaji nestali ali se sada javlja razdražljivost, osjećam veliku nervozu, nagle promjene raspoloženja, također sam dobila 10 kg više (unutar par mjeseci).Da li postoji nekakav lijek kojim bi se mogla regulirati moja težina s obzirom na bolest, te koliko puta godišnje se preporučuje pregled.Menstrualni ciklus mi je također neredovit.
S poštovanjem,
Nina

Dr IvanaPavlić Renar

14.11.2001. 15:47

Niste naveli Vašu dob što dodatno otežava bilo kakvo zaključivanje koje inače nije preporučljivo s ovako malo podataka o Vama, bez osobnog kontakt. Ipak, moram Vam naglasiti jednu stvar: iako lijekova za pomoć pri mršavljenju ima, ipak su oni tek nadopuna cjelovitom programu regulacije tjelesne težine koji je nemoguć bez Vaše čvrste želje i odluke da to učinite. S tim na pameti, savjetujem Vam da zamolite Vašeg obiteljskog liječnika da Vas uputi endokrinologu jer postoji mogućnost da je poremećaj štitnjače ili neke druge žlijezde uzrok Vaših tegoba, a ako nije najbolje će Vas savjetovati kako gubiti težinu.
Dr. Ivana Pavlić-Renar