Endokrinologija i dijabetologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 215 | Broj poruka: 454

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


stitnjaca


Autor Poruka

JASNA

04.12.2001. 00:20

dijagnoza\ hyperthyreosis florida
zadnji put sam bila na pregledu 12.10.2001. FT4 27,9 FT3 11,8 TSH 0.003 Nemam nekih vecih tegoba osim cestog lupanja srca koje mi se cesto desava uvece, u zadnje vrijeme sam postala jako razdrazljiva,nervozna.Pijem samo PTU i to 4 puta dnevno.Imam zdravstvenih problema sa suprugom, invalid ,i cesto sam sa njim isla u toplice i na more zbog terapija dali to moze da utjece na moje stanje?

Dr sc Ivana Pavlić Renar

07.12.2001. 13:08

Tegobe koje opisujete (lupanje srca, razdražljivost, nervoza) u vezi s s nedovoljno kontroliranom pretjeranom aktivnošću hormona štitnjače što je vidljivo i iz nalaza. Propiltiouracil (PTU) jest lijek za to stanje, on suprimira (koči) pretjerano lučenje hormona štitnjače. Nalazi nisu sasvim svježi, a kako Vama nije dobro prelažem da se javite endokrinologu radi kontrole i revizije liječenja. U međuvremenu se javite svom liječniku jer dolazi u obzir da Vam prepiše sedativ i/ili beta blokator radi ublažavanja simptoma. Dok je štitnjača hiperaktivna svaki psihički i fizički napor sigurno teže podnašate, ali inače ne bi bilo direktne veze Vašeg zdravstvenog problema i stanja ašeg supruga.