Endokrinologija i dijabetologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 215 | Broj poruka: 454

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Točkice na nogama!!!


Autor Poruka

Mario

06.12.2001. 22:36

Imam crvene točkice po nogama i tabanima (ne svrbi), te malo i na spolovilu. Istovremeno se pojavili i bolovi u gležnjevima i koljenima koji nakon par dana nestanu, ali crvene točkice nestaju pa se opet pojave i tako već dva tjedna.
Bio sam kod svog liječnika, vadio krv i mokraču ,te isto bio i kod interniste.
Dvije godine koristim i injekcije depotestesterona 250 mg (zbog Kalmanovog sindroma) jedanput mjesečno (iste injekcije istog proizvođača).

Točkice su se pojavile 4 dana nakon injekcije.

Svi nalazi su ispravni. Liječnici ne znaju o čemu se radi.

Imaju li kakve veze te injekcije, dali znate o čemu se radi i kome da se obratim!

Dr sc Ivana Pavlić Renar

07.12.2001. 13:27

Kožne promjene koje opisujete zaista bi mogle biti alergijska reakcija na neki lijek, nije isključeno ni testosteron. Pokušajte se sjetiti jeste li koji drugi lijek uzimali u vrijeme pojave ovih pomjena (zbog glavobolje, prehlade, zubobolje ili sl.). Nije jasno što je s bolovima u zglobovima, jesu li povezani s oticanjem globoca i jesu li potpuno nestali. Kažete da ste bili kod interniste, pretpostavljam zbog sumnje na neki imunosni proces. Ako ne, tu konzultaciju bi trebalo obaviti.