Endokrinologija i dijabetologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 215 | Broj poruka: 454

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


stitnjaca?


Autor Poruka

mia

07.09.2002. 23:13

Molim Vas da mi kazete da li navedeni simptomi imaju veze sa stitnom zlijezdom. Naime vec duze vramena imam osjecaj da me nesto gusi u onom mekom dijelu na spoju vrata i grudnog kosa.Menstruacije su mi neko vrijeme izostajale i po petnaest dana.Cesto me uhvate drhtavice ,boli me glava i imam mucnine.Prilicno sam sklona mijenjanju raspolozenja i u posljednje vrijeme pod velikim stresom. Osjecaj u grlu taje vec 4 mjeseca ,izostajanje menstruacije isto, a mucnina i glavobolje u zadne vrijeme (moguce da nisu ne vezane za ove prve dvije navedene pojave).Moram napomenuti da su mi se mjesecnice sada opet vratile u normalu ,ali me jos uvijek gusi.Da li ove pojave imaju veze sa stitnom zlijezdom ili je ipak pojava uzrokovana psihickom napetoscu? Hvala M.

prim.dr. I. Pavlić-Renar, dr.med

08.11.2002. 10:10

Bez izmjerenih razina hormona štitnjače u krvi ne može vam se reći imaju li tegobe veze s bolešću štitnjače ili možda psihičkom napetošću. Obje vrste poremećaja vrlo su česte u mladih žena. Treba učiniti detaljan liječnički pregled, hormone štitnjače te ukoliko se ne nađe bolest štitnjače i pregled psihijatra. Tek kada uzrok vaših tegoba bude pronađen biti će moguće pristupiti liječenju i riješavanju tegoba.