Kardiologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 159 | Broj poruka: 473

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ablacija


Autor Poruka

lilalala

21.02.2011. 02:41

Stovani doktore,

Godinama imam tahikardiju(230/min) i cesto moram otici na hitnu u bolnicu da se zaustavi Ritmonormom. Prije dvije godine radjena mi je ablacija, medjutim nakon nje stanje je isto ako ne i gore. Od ablacije pijem Ormidol koji ne pomaze, samo mi nekad olaksa stanje, ali tahikardije i aritmije ne sprijecava.
nalaz kod zadnjeg priema na hitnoj: brzi srcani ritam sa uskim QRS kompleksima 230/min, RR 105/65 (vjerojatno se radi o atrioventrikulskoj nodusnoj kruznoj tahikardiji) denivelacija St segmenta za vise od 3 mm u anterolateralnoj regiji kao znak tahikardnog sindroma. Konntrolni EKG: nakon konverzije postojani sinusni ritam 90/min, fokalni blok desne strane, PQ i QT intervali u gr. normale

Ablaciju nisam radila kod Vas. Sto mi Vi preporucate, da li da ponovim ablaciju i da li da se javim Vama u Vasu ustanovu, s obzirom da ova napravljena nije dala rezultate, a nakon nje mi je bilo receno da se tahikardija nece ponoviti, a ponavlja se stalno?

Hvala na odgovoru

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

17.03.2011. 21:30

Ablaciju svakako treba ponoviti. Ovisno o vrsti tahikardije, nakon ablacije postoje tzv. recidivi (ili bolje rečeno reklamacije) kod do 5% pacijenata, i kod nas i u drigim bolnicama. Javite se meni na pregled.