Kardiologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 159 | Broj poruka: 473

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


promjene u ritmu srca


Autor Poruka

lanica nanica

12.03.2011. 09:35

Postovani
Vrlo mi je tesko objasniti o cemu se radi, ali mogu pokusati da Vam sto tacnije opisem svoju situaciju. Imam 23 godine i do sada nisam imala nekih ozbiljnih zdravstenih problema, provjerila sam sve nalaze, krv ( Fe 23), urin, imunitet i sve se cini da je uredu.Medjutim ponekad mi se desi da osjetim kako moje srce pocne drugacije kucati, drugacijim ritmom ( ne primjecujem promjene u brzini) i za vrijeme toga osjetim blagu napetost u predjelu vrata, koja nije bolna. . Generalno osjecaj nije bolan, ali se bojim za svoje zdravlje.Posljednje 2 godine imala sam nesto snizen tlak. Zanima me da li do toga dolazi zbog prekomjernog stresa, kojem sam bila izlozena neko vrijeme, ili je u pitanju nesto drugo.Sto se tice obitelji, s majcine strane vec 2 prethodne generacije imaju infarkte ( njen otac koji je preminuo od srcanog udara te njena baka koja je prezivjela 3 srcana udara), kolika je ta mogucnost nasljedjivanja srcanih bolesti? Hvala

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

17.03.2011. 21:30

Po opisu je vrlo malo vjerojatno da imate neki ozbiljniji problem sa srce; postoji načelno određena genetska sklonost za neke srčane bolesti, ali to gotovo nikada ne igra ulogu kod mlade žene. Ukoliko biste i dalje bili zabrinuti, trebali biste obaviti barem jedan opći pregled kod interniste ili kardiologa.