Kardiologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 159 | Broj poruka: 473

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


aritmija u bočnom položaju?


Autor Poruka

saintmid

15.01.2011. 16:11

Poštovani!
Javljam Vam se sa sljedećim pitanjem. Imam 31 godinu. Bavim se sportom od svoje 13 godine i nikada nisam značajnije bolovao osim dvije upale pluća u osnovnoškolskoj dobi. Prije dvije godine dijagnosticiran mi je kronični sinusitis kojega sam uspio neinvazivnim metodama (inhalacije, promjene klime) poboljšati. No u međuvremenu sam prebolio i lakši bronhitis te mi se od tada javlja osjećaj "preskakanja" srca. TZo traje otp. godinu dana. Preskakanja nisu česta otp. 1 - 2 puta mjesečno te su se u posljednje vrijeme prorijedila. No unatoč tome otkrio sam neugodan osječaj preskakanja srca u ležećem položaju i to bočnom! To se desi često gotovo svaki put u tom položaju u zadnjih 2 tjedna. Aritmija traje 5-10 sekundi i onda prestaje. Također prestane ovisno o disanju ili se ubrza. Bio sam na pregledu kardiologa. Napravljen je EKG koji je normalan (kao i prethodni prije 1 god na sistematskom), te nakon preslušavanja srca kardiolog je ocijenio da nema ničega sumnjivoga. No ovo se dešava kada legnem u bočni položaj (na desni bok) te me zanima je li posljedica oboljenja respiratornog sustava i što mi predlažete? Bris grla je inače uredan. Smatrao sam da je potrebna dodatna obrada te sam se samoinicijativno naručio za ultrazvuk s color doplerom.Ovo me stanje plaši i zabrinjava te također dodatno psihički opterečuje.
Unaprijed zahvalan

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

22.01.2011. 22:55

Treba vidjeti nalaz ultrazvuka srca i svakako napraviti 24-satni Holter EKG-a kako bi se vidjelo objektivno da li se radi o ekstrasistolama, koliko ih ima, koje su vrste. Tada će Vam se moći reći o čemu se radi i moguće umiriti s obzirom na stanje srca.