Kardiologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 159 | Broj poruka: 473

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


štucavica


Autor Poruka

betaserc

24.01.2011. 00:45

Poštovani,
Najljubaznije Vas molim da mi odgovorite .Radi se o mom ocu koji ima 85 godina i on mi je diktirao slijedeće:


Od lijekova uzimam 35 godina lijekove za snižavanja visokog krvnog tlaka koji su uvijek dobro djelovali (već nekoiko godina koristim Iruzid ).

Alupurinol (prije 3 godine imao sam giht)
Atoris – protiv lipida
Betaserc

Uvijek sam bio dobrog zdravlja, osim što sam zbog glaukoma izgubio vid i potpuno sam slijep.

U srijedu, 19.01. osjećao sam se vrlo loše. Mjerenjem tlaka(digitalnim tlakomjerom za nadlakticu) uveče utvrdjeno je da mi je gornji tlak 225, donji 109 a puls je bio112. Oko 21 sat osjetio sam lagane bolove u donjem dijelu trbuha od jednog do drugog kraja, od rebara od jednih do drugih.Onda je počela štucavica, svakih 2 – 3 sec po tri pa pet uz bolove od lijeve strane rebara, pa nastavila svakih pola sata i onda je stala uz prestanak dotoka zraka i osječao sam još veči mrak te boreći se za dah ispuštao neke čudne glasove....

Apetit nemam, pijem samo mlijeko (vodu nisam podnosio, izbacio bih je van zajedno sa gustim sekretom.To je trajalo 1 dan, dao sam krv za analizu. (Krvna slika u redu, rekla je moja doktorica).
Medjutim, u subotu sam dobio proljev kao nikada u životu (doktorica je rekla da je to crijevna viroza, a štucanje je bilo jako, dan i noć, nekada stane na sat ili dva i to valjda pod utjecajem octa, limuna, meda, propolisa ( naravno , ne sve odjedanput) koje sam uzimao kada je štucanje bilo neizdržljivo za podnositi.
Kao terapiju za ovo stanje moja doktorica mi je prepisala antibiotik Fromilid, za štucanje Reglan i Normabel. Terapija ne djeluje kako bi želio, štucanje nije prestalo ali je slabijeg inteziteta, te i dalje povraćam vodu i mlijeko uz izbacivanje sekreta. Takodjer sam dobio uputnicu za rentgen i EKG. (To nisam još obavio, jer sam fizički strašno oslabio, uz pomoć idem do WC-a, a ponekad ni to ne mogu. Izgubio sam 8 kg, osjećam se jako slab.
U medjuvremenu se tlak normalizirao ali puls ne (danas je bio 92).
Bolovi su površinski, prednja,donja strana, od rebara s lijeva na desno, križa i zatiljak. Svaki puta kada mi ponestane dah, štucanje prestane na sat vremena, ali to nestajanje je nepodnošljivo.
Osjećaj gladi se vratio, bojim se jesti (zbog povraćanja i event. pojačanog štucanja) (Što uopće jesti)

Molim Vas da me savjetujete što da poduzmem.
Unaprijed zahvalan
Slavko

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

03.02.2011. 19:55

Ne mogu odgovoriti ovim putem; Vaš otac treba internistički pregled.