Kardiologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 159 | Broj poruka: 473

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Ekstrasistole


Autor Poruka

mony66

26.01.2011. 11:10

Poštovani,
imam 43. god.već gotovo godinu dana imam problem sa tahikardijom i preskakanjem srca. Napravila sam uzv srca-nalaz uredan, holter registrirao 26 VES max. puls 148 min. 70.,holter prekinut u 3 min. max puls 173 kod drugog stupnja opterećenja, nalaz štitnjače uredan. Kardiolog mi je rekao da su nalazi uredni, dobila sam Concor cor 1,25. Mene najviše muči to preskakanje srca koje je svakodnevno i užasno me iscrpljuje i psihički i fizički. Svi mi govore da se moram naučiti živjeti s tim i da nije opasno. Concor mi je smirio tahikardiju ali to preskakanje ne,pijem jedan dnevno.
Molim vas za mišljenje, da li su te ekstrasistole opasne i da li je to normalno da se događaju svakodnevno po 20 i više puta? Da li postoji neki učinkovit lijek za to i da li je uopće potreban ako su nalazi uredni?
S poštovanjem

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

03.02.2011. 19:55

Nalaz od 20 ekstrasistola dnevno na ultrazvučno zdravom srcu je potpuno nezanimljiv i ne zahtijeva nikakvu daljnju obradu, a posebno ne liječenje; nema razloga za zabrinutost (na temelju podataka koje navodite).