Kardiologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 159 | Broj poruka: 473

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Holter EKG i internista


Autor Poruka

Darko36

21.12.2012. 12:00

Poštovani!

Imam 36g., i rekreativno se bavim trčanjem i vožnjom bicilka.Bio sam na pregledu kod internista zbog bolova u leđima i povečanog umora u posljednjih par mjeseci.Na nalazu kod interniste piše:

Status:
Pulmo: vezikularno disanje
Cor:akcija ritmična, remečena rijetkim ES(nisu zabilježeni na KG-u)
EKG:SR fr67/min, PR:135 msec, visoki simetrični T valovi, duboki S valovi u V1-V3, visoki R u V5-V6

Preporuča se učiniti KS, elektrolite u serumu i holter EKG.

Napravio sam KS i elektrolite i nalaz je uredan, a jučer su me zvali iz bolnice da dodjem po nalaz holtera i hitno se javim kardiologu.

Nalaz Holter EKG-a:

Osnovni ritam sinusni, frekvencije 46-121/min, prosječno 66/min.
Ne bilježe se poremečaji kondukcije ili pauze.
Zabilježen je nesingnifkantan broj VES 7, ali i jedna VT -NS, najduže 11 QRS kompleksa u 06:19h(moguće i aberantno provedena SVES)
ST-T b.o.

Molim vas da mi kažete da li je nalaz zabrinjavajuči, da se malo umirim, jer sam na pregled kod kardiologa naručen tek krajem prvog mjeseca, druge godine, te da li se mogu i dalje baviti sportskim aktivnostima.

Jos da napomenem da do sada nisam imao problema sa srcem i da sam ove godine u prvom mjesecu radio ergometriju, i nalaz je bio uredan:
Postignuto opterečenje 11,0 met-a, FR 170/min, 92% od maksimalne, bez subkektivnih tegoba tijekom testa.U EKG-u nema znakova ishemije miokarda ni poremečaja ritma.Primjeren porast sistoločkog tlaka u naporu.

Unaprijed hvala na odgovoru.

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

05.07.2013. 09:50

Dostupni nalazi su uredni i ne korelijaju sa smetnjema. Ipak, pregle di UZV srca bi bili preporučljivi.

Napomena: savjeti putem interneta su općenite preporuke i ne mogu zamijeniti uobičajeni liječnički pregled u ordinaciji.