Kardiologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 159 | Broj poruka: 473

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Lupanje srca


Autor Poruka

belupo

10.05.2012. 09:55

Poštovani!
Prije tri mjeseca pojavio mi se visoki tlak.Imala sam veliki stres u obitelji.Bila sam na ultrazvuku i punkciji kvržica na štitnjači.Nalaz je pokazao da imam kroničnu upalu štitnjače.Lijekove nisam dobila nikakve jer su hormoni u redu.Dobila sam tablete za tlak Val Plus 80/12,5i Bisobel2,5mg jednom na dan.Od pretraga sam samo radila EKG.Međutim ja se ne osječam baš najbolje ,juče mi se srce jako uzlupalo prije toga tlak mi je bio 110/70 ,popila sam normabel od 2mg malo sam prilegla i to se smirilo.Osjećam veliki strah,bojim se ostati sama ili bilo kamo ići a da nije neko s menom,nemam volju za nikakav posao.Stalno mislim o tome i mislim da mi je srce jako bolesno i da ču umrijeti.Tata mi je umro od infarkta u 65 godini mama i brat su mi isto visokotlakaši već godinama.
Molim za savijet.
Puno hvala,
Marijama!

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

11.12.2012. 21:30

Po svemu sudeći, osnovni razlog je štitnjača. S kardiološke strane u obzir dolazi neinvazivna obrada (ultrazvuk srca, ergometrija, Holter EKG-a) radi isključivanja neke promjene na srcu.

monbe

30.12.2012. 19:00

Poštovani..imam nepunih 20 godina i povremeno mi se dogodi jako ubrzano lupanje srca koje zna trajati minutu do 10 minuta. Zna se dogoditi 2 puta u tjednu, a nekad jednom u mjesec dana. Danas mi se isto dogodilo, pa sam izmjerila tlak i iznosio je 150/107 a otkucaji srca 178, ali sam disala uobicajeno bez nekakvih poteskoca pa pretpostavljam da otkucaji mozda nisu tocni, nekako mi to zvuci previse s obzirom na to da sam normalno disala ali brzina kojom je udaralo odgovarala bi, iako ne znam da li je to moguce..dvije minute nakon sta mi je srce prestalo ubrzano udarat ponovno sam izmjerila tlak i iznosio je 120/80 a otkucaji 89. Prilikom takvih napada osjecam se skoro pa isto kad i kad nemam napade jedina razlika je brzina otkucaja. Moram napomenuti da se to ne dogadja pri nekome naporu ili fizickoj aktivnosti vec iz cista mira, dok sjedim, hodam i sl. dakle i bez aktivnosti ili emocionalnog stresa..u razlicito vrijeme tako da nikad ne mogu predvidjeti kad ce se dogoditi, samo odjednom dodje. Ponekad osjetim kao da ce krenut udarat brze ali ne krene i ne znam kako bih to objasnila, kao da osjetim neku slabost oko srca ali budem smirena i to prodje jako brzo.. Koristim i kontracepciju, yasmin tablete ali bez recepta, vec 16 mjeseci, da li to moze utjecati na napade? Imala sam ih i prije nego sto sam pocela koristiti tablete ali rijedje i nisam prije obracala pozornost na to, pripisivala sam ih pojacanoj aktivnosti i slicno..unaprijed hvala

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

05.07.2013. 09:50

Pregled treba proširiti ultrazvukom, ergometrijom i pregledom, potom se može točnije reći o čemu se ev radi.

Napomena: savjeti putem interneta su općenite preporuke i ne mogu zamijeniti uobičajeni liječnički pregled u ordinaciji.