Kardiologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 159 | Broj poruka: 473

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Molim komentar holtera


Autor Poruka

Mony-ma

12.02.2011. 05:15

Poštovani,

jučer sam skinula holter i nalazi sam trebala podići tek za dva tjedna. Međutim, danas ujutro su me zvali da hitno dođem podići nalaz i da se s tim nalazom javim svom kardiologu. Danas to nažalost nikako nisam stigla. Inače, preboljela sam Myocarditis, imam VES, prolaps valvule mitralis i rupicu od 10 mm. Liječim se već 13 godina i trenutno nisam pod nikakvom terapijom jer je sve bilo u redu zadnjih 5 godina. Kardiolog me svake godine šalje na 24-satni holter. Ono što mene zabrinjava je to hitno, a pošto ja do svog kardiologa ne mogu nikako doći nego tek u utorak i ne mogu čekati dotad jer sam stvarno nestrpljiva i nervozna, molila bih Vas za pomoć ako bi mi mogli prokomentirati nalaz i reći da li je to stvarno jako hitno i da li da potražim doktora u ponedjeljak u bolnici. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru happy

Sinus r., prosj 83/min. (53-150). Nespecifične ST-promjene. Većim dijelom snimanja registrirane pojedinačne VES (polimorfne, 1589 ukupno po izvj.), češće u ritmu bigeminije, 303* u parovima, 4*salve, po 3 VES u nizu, 1*kratka VPT (7 kontr., 15:04 h, TV, smetnje ne navodi), rijetke pojedinačne SVES (666 ukupno)

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

17.03.2011. 21:30

Nalaz bih morao usporediti s ranijima, ali načelno ne vidim preveliku paniku. Javite se kardiologu kako je planirano.

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

17.03.2011. 21:45

Nalaz bih morao usporediti s ranijima, ali načelno ne vidim preveliku paniku. Javite se kardiologu kako je planirano.