Kardiologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 159 | Broj poruka: 473

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


visoki otkucaji srca pri tjelesnim aktivnostima


Autor Poruka

teatia

01.09.2012. 20:30

Poštovani,
htjela sam Vas zamoliti za savjet u pogledu normalne/opasne visine pulsa u mirovanju i tijekom bavljenja sportskim aktivnostima. Intenzivno treniram već dvije godine i to su uglavnom treninzi koji kombiniraju vježbe snage (utezi) i kardio treninge u trajanju od sat i pol i to 4,5,6 puta tjedno, ovisno koliko uz posao i faks stignem. Nažalost, u zadnjih pola godine primjetila sam kako mi treninzi postaju "teži, kako se vrlo brzo umaram bez obzira na kondiciju koju sam stekla te sam par puta primjetila kako mi vilica trne tijekom treninga. Kako imam Polar pulsmeta,r neko sam vrijeme pratila srčanu frekvenciju na taj način te se ona uglavnom u stanju mirovanja kreće između 80-90, pri trenigu snage ne prelazi 180 dok pri kardio aktivnostima zna doseći i 230. Do sada nisam obavljala nikakve pretrage vezane uz to i ne znam da li bi trebala? Jedino s cime sam povezivala ovo stanje su niske razine željeza- 5; hemoglobina 87; HTC-0,272; MCV- 68; MCH-22 koje je pokazala zadnja krva slika.Napomena- od terapije uzimam samo željezo i vit C.
Moilm Vas za savijet što mi je činiti.
Unaprijed hvala

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

11.12.2012. 21:30

Savjetujem neinvazivnu kardiološku obradu (ultrazvuk, ergometrija, Holter) Ukoliko su nalazi uredni, to je pitanje kondicije a ne bolesti srca.