Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


dijeta i lijekovi


Autor Poruka

tina

25.01.2002. 11:29

Postovani!
Molim Vas da mi odgovorite na slijedece>

Kod jedne lijecnice sam bila podvrgnuta akupnuknturi i mrsavljenju. Dijeta se sastojala od 300 gr povrca dnevno (bolesno, znam) i besmislene akupunkture. Osim sto je to bilo suludo zena je svima koji su dolazili propisivala praxitene i lexaurine. Pola tabletice svaka tri sata. Sto mislite o takvom doziraju za zdravu i psihicku stabilnu osobu? Kakve mogu biti posljedice?

Tek kasnije sam saznala kakvi su to lijekovi. Nije li to malo pretjerano? Tvrdila je da takvi lijekovi ne mogu izazvati ovisnost, a ja sam uvjerena da i to kako mogu. U kojem roku i koji su simptomi i posljedice?

Inace, zena se preziva .............i radi u ............... Osim toga je lijecnica u ...................... i zato me to dijeljenje takovih lijekova sakom i kapom iziritiralo. Radi na crno, bez ikakve registracije i dozvole. Postoji li adresa na koju je se moze anonimno prijaviti, ako je to sto radi stvarno stetno?

dr. Viola Macolić Šarinić

15.02.2002. 15:27

Draga Tina!

Potpuno ste u pravu što ste kritični prema primjeni navedenih lijekova. Oni spadaju u skupinu anksiolitika - benzodiazepina koji svi dovode do ovisnosti i imaju svoje jasne indikacije za primjenu.
Nema opravdanja za primjenu te skupine lijekova kao pomoć (?) u redukcijskoj dijeti.
Ukoliko osjećate potrebu da prijavite liječnicu (?) možete to učiniti Hrvatskoj liječničkoj komori, Šubićeva 9.

Uz srdačan pozdrav
Dr Viola Macolić Šarinić i dr Ksenija Makar Aušperger