Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Ljekovi


Autor Poruka

Boris

09.10.2003. 05:33

Postovanje!
Drago mi je da su prosli godisnji odmori i da mozemo nastaviti suradjivati kao sto smo u pocetku godine, jer stalno imam potrebu za Vasim savjetima ili objasnjenjima koja se odnose na moje zdrastvene probleme. Koristim ovu priliku da Vam se najiskrenije zahvalim na svim dosadasnjim savijetima i pomoci sa kojima ste mi ipak olaksali moje bolove a moja dijagnoza iz Ortopedije na Salati glasi: ''KYOHOSIS THORACALIS GRAVIS Th VI – XI '', zbog cega sam vec dvije godine na bolovanju, iako bolest traje vise od 20 g, samo ne u takvoj fazi. Nakon 3 tjedna boravka na odjelu i ucinjene''MAGNETNE REZONANCE'' na Rebru, konzilijarno je u 5. mj. odluceno operacijsko lijecenje, koje je zakazano za 06.06.03. i 25.05.03. odgodjeno do IX mj., ali nesigurno. Do danas ne znam svoj status jer 15.10.03 idem opet na neku od nebrojnih kontrola. Razumijem probleme koji vladaju nasim zdravstvom i iskaz mog ortopeda da su implatanti potrebni za moju operaciju naruceni ali nisu jos stigli, ali ne razumijem sto samnom u teskim trenucima dok sa niti jednim lijekom ne mogu okupirati bol do praga izdrzljivosti koji je kod mene poprilicno visok. Kod vecih i jacih bolova od glave pa do kukova na nogama i u nocnim satima kad ne mogu spavati uzimam i po duple doze lijekova ( razumije se ne svih ), a primarna doktorica gleda na svaku tabletu i na datum kad je zadnji puta napisan koji recept i ne mogu dobiti vise.
Zanima me dali mi mozete objasniti upotrebu lijekova koje su mi propisali lijecnici:
LUMIDOL 200 mg 3X1
Ili TRAMAL 100 mg 3X1
IBUPROFEN 600 mg 3X1
NORMABEL 10 mg 3X1
URUTAL 8 mg 3X2 – kojeg moram kupiti jer imam sum u usima, 50% ostecenja lijevog uha ( nagluhost ) a pomalo prelazi i u desno uho.
IZMEDJU TOGA: CAFFETIN, PEPTORAN, TRAUMADIN R® 100 mg.
DODANO:
PRAZINE 25mg 1 – 2 na vecer
FEVARIN 100ng 10 dana ˝ tablete a nakon toga cijelu tabl.
Normalno da navedene lijekove koristim u kombinacijama po preporuci doktora ali ipak neznam koji bi trebali biti najucinkovitiji.Redovito citam od svakog lijeka uputu o uzimanju ali ima puno nejasnih stvari koje ne znam, npr: koji lijek se sa kojim moze koristiti a koji sa kojim ne pase za organizam, razni nazivi sastojaka, itd.
Da ne duljim ako Vam posao i vrijeme dozvoljava molio bi Vas da mi tu objasnite neke pojedinosti odnosno razumljivijim rijecnikom.
Na svemu mnogo hvala i srdacan pozdrav.
Boris