Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


molim pomoć


Autor Poruka

Ferdo

16.12.2002. 22:57

Moja supruga je tri puta vadila Waaler-Rose test i uvijek je bio povišen, zadnji nalaz je 1:1024 sedimentacija nije povišena, krvna slika uredna, ukupni proteini nisu povišeni, isključen reumatski artritis, postojala je sumnja na Lupus zbog promjena na koži dlanova. Dodatnim nalazima i to je isključeno. Dlanovi su u ranama i jako bole, prištići se otvore i naprave rane na dlanovima i jagodicama, koža je užasno suha i ispucala.Gljivice nisu napravljen je test.Kreme koje je koristila su Lokakorten,Geramicin,Elocom i još neke druge, pomoglo nije ništa samo
donekle ublaži muke Elocom. Sve je počelo u devetom mjesecu ove
godine.Supruga ima 48 godina u mladosti je bila vrhunski športaš i bolove u zblobovima smo pripisivali velikim naporima i istrošenosti zglobova ozbiljno bolovala nije samo je operirala meniskus u 20 godini .Bolove ima po cijelom tijelu, bole je svi zglobovi, u akutnim fazama ima povišenu temperaturu i užasnu težinu u tijelu i nemoć.Svi liječnici koje smo konzultirali-reumatolozi, dermatolozi i infektolozi tvrde samo da je bolest atipična i nažalost na tome ostaje.Znate li tko mi može pomoći i što napraviti da joj se olakša. Ona je optimistična puno šeta i pod bolovima i tvrdi kad se kreće da joj je lakše.Zglobovi ne otiču.Trenutno je u fazi da želi sve zanemariti ne hodoćastiti k liječnicima trpiti pa šta bude da bude.Dali da joj to dopustim

Mr.sc.dr. Viola Macolić Šarinić

15.01.2003. 12:11

Poštovani,

opisom tegoba ipak se najvjerojatnije radi o sistemskoj imunološkoj bolesti, ali u nekim slučajevima se dogodi da se ne može točno utvrditi "ime" bolesti.
Najvjerojatnije neće biti dovoljna samo lokalna terapija, već će se trebati kortikosteroidi i drugi imunomodulatori uzimati u obliku tableta.
Ne znam koje liječnike ste do sada konzultirali, ali dobro bi bilo se javiti u imunološku ambulantu Interne klinike KBC Rebra (dr Bosnić ili dr Sentić) koji će Vam moći pomoći u tom smislu.

Uz lijepi pozdrav
dr Viola MAcolić Šarinić