Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 170 | Broj poruka: 659

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


katarakta i sužavanje vidnog polja


Autor Poruka

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

10.05.2022. 09:00

Vaš oftalmolog je u pravu - već nakon 2 dana možete se umivati i prati kosu. Tom prilikom zatvorite oči kako voda, sapun ili bilo kakva prljavština ne bi ušli „u oko“. Ono što obavezno izbjegavajte prvih mjesec nakon operacije mrene dana je trljanje ili pritiskanje operiranog oka.

monte1

07.12.2022. 11:15

Otkrivena siva mrena na oba oko .Desno oko treba operirati a lijevo malo kasnije.Na oba oka dioptrija..lijekov -5,5 a desno -2,5.KOd otkrivanja sive mrene dioptrija bila na lijevom -13,a na desnom -4,5.Moje pitanje je posle operativnog zahvata da li će se smanjiti dioptrija očiju na neki minimalni minus ili će ostati kao i prije pojavljivanja mrene

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

29.12.2022. 01:10

Dioptrija će se svakako smanjiti, no zbog razlike dioptrija između operiranog i neoperiranog oka mogli bi imati problema dok čekate na drugi zahvat. U dogovoru s operaterom odlučit ćete se za konačnu ciljnu dioptriju te vrstu intraokularne leće koja će se ugraditi. Ovisno o tome želite li ispraviti samo dioptriju na daljinu ili i dioptriju na blizinu, u oko se može ugraditi jednojakosna leća, leća produženim fokusom ili multifokalna leća.