Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 170 | Broj poruka: 659

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Svjetleće točkice pred očima


Autor Poruka

Markec12345

20.04.2022. 14:45

Imam problem već 3 godine i sve me više iritira to što mi ispred očiju kad god je malo svjetlije (pogotovo kad pišem nešto na papir ili šetam vani po danu) ispred oka lete sitne točkice, kao hrpa svjetlećih mušica. Jeli ima neko neki savjet kako rješit ovaj problem.

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

10.05.2022. 09:00

Mutnine (opaciteti) u obliku plivajućih ili lebdećih točkica i niti najčešće su posljedica degenerativnih promjena u staklastom tijelu unutar oka. One su u oko 98% slučajeva bezopasne, no njihova nagla pojava, posebno ukoliko je praćena svjetlacima može u rijetkim slučajevima biti znak ozbiljnih događaja u oku. Zbog toga bi bilo korisno napraviti kompletan pregled s pregledom očne pozadine.
Neke mutnine koje su povoljno smještene mogu su ukloniti posebnim laserom. Ukoliko se radi o naglom padu vida, pojavi vodenog balona ili zavjese u dijelu vidnog polja ili iskrivljenim linijama/rubovima inače ravnih predmeta u Vašoj blizini, na pregled kod oftalmologa trebate se javiti hitno.

Markec12345

03.06.2022. 15:55

Napravio sam sve moguće preglede oka i bio kod neurooftamologa i on mi je sve u oku poslikao i kaze da je sa okom sve u redu i da je najvjerovatnije do cirkulacije.
Zanima me jel moze biti do jos necega do mozga ili pritiska u glavi ili neznam jer ponekad mi zna na par sekundi zujati u uhu.

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

24.06.2022. 10:40

Dobro da je nalaz na oku uredan. Simptomi koji potiču iz područja vidnog puta i dijela mozga koji obrrađuje vidne informacije mogu biti raznoliki. Među češćima i, na sreću, gotovo bezopasnima su simptomi različitih svijetlećih titranja u vidnom polju koje možete vidjeti na https://www.cybermed.hr/forum/spe...ftalmologija/titranje_u_vidnom_polju . Međutim ako bi simptomi postali češći i intenzivniji trebali bi napraviti i neurološku obradu.