Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bromergon


Autor Poruka

Marijana

02.08.2001. 09:29

Postovana,

uzimam skoro dva mjeseca bromergon 2.5 mg jednu tabletu dnevno. S obzirom da planiram trudnocu, zanima ima li kakvog stetnog utjecaja prvih petnaestak dana dok ne ustanovim eventualnu trudnocu. Prolaktin mi je pao i bio je u granicama normale nakon 21 dana terapije. Lijecnik me uvjerava da se smije piti u pocetku trudnoce, ali na uputama lijeka pise suprotno.

Hvala,
Marijana.

Dr Viola Macolić Šarinić

13.08.2001. 20:30

Draga Marijana!

Bromokriptin je do sada bio upotrebljavan u toku svih stadija trudnoće (I do III trimestar), a u jednom opsežnom istraživanju se pokazalo da je do spontanog abortusa došlo u 10,7% žena. 3,5% djece je prilikom rođenja imalo određenu malforaciju - a taj posototak je vrlo sličan postotku malformacije u djece u općoj populaciji, u žena koje nisu bile izložene nijednom lijeku tijekom trudnoće.
Lijek se najčešće prekida kada se utvrdi trudnoća, ali ako je dobrobit lijeka veća za trudnicu od eventualne štetnosti, imajući u vidu gore navedeno, lijek treba uz kontrolu uzimati i tijekom trudnoće.
Za farmakološko mišljenje i detaljnije informacije možete se obratiti u Ambulantu za farmakoterapiju, KBC Rebro, zelena zgrada II kat, soba 415, tel 01/23 88 324.

Uz srdačan pozdrav
dr Viola Macolić Šarinić