Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


persen


Autor Poruka

Ivana

29.07.2001. 23:16

Postovani,
Zanima me koliko je uistinu persen djelotvorno sredstvo za smirenje u usporedbi s ostalim lijekovima predvidjenima za tu namjenu.
Naime iako sam ga uzimala nisam primijetila nikakvo smanjenje napetosti i nesanice te mogu reci da nije imao nikakvog efekta.
Cak sam uzimala i 'persen forte' i to sve prema nacinu doziranja i uzimanja preporucenom u pakiranju kutijice,ali bez rezultata.

Dr Viola Macolić Šarinić

13.08.2001. 20:18

Draga Ivana!

Posegnuli ste za sredstvom čiji je sastojak ekstrakt paprene metvice i matičnjaka koji imaju svojstvo smirivanja napetog vegetativnog sustava (simpatikusa). Karakteristika lijekova na biljnoj bazi jeste ta da se ne može točno odrediti količinu aktivnog sastojka lijeka jer zbog prirodne varijacije biljka nema uvijek jednaku količinu aktivne tvari. Biljni lijekovi imaju karakteristike "sintetskih" lijekova, ali je količina te tvari manja i ima dodatne sastojke koje nisu aktivne.
Vaše smetnje su vjerojatno tako jake da bi trebali potražiti liječničku pomoć, a on će možda trebati propisati za neko određeno vrijeme i jedan od preparata benzodiazepina koji će vam uz ostalu terapiju (razgovor, promjene životnih navika isl.) pomoći da prebrodite sadašnje stanje jake napetosti.

Uz srdačan pozdrav
dr Viola Macolić Šarinić