Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


decortin i miastenia


Autor Poruka

anna

19.03.2002. 21:11

bolujem od miastenie 2god. i uzimam decortin oko godinu i 4mj,mestinon i imuran.zanima me kako decortin sve stetno djeluje na organizam i da li mestinon moze stvoriti neku vrstu ovisnosti (uzimam ga od pocetka bolesti)?imam 17god.hvala

Dr. Viola Macolić Šarinić

13.04.2002. 16:06

Ne znam koja je vaša doza Decortina - lijeka koji spada u skupinu kortikosteroida. U velikim dozama dolazi do razvoja šećerne bolesti (intolerancije glukoze) koja se vraća na normalu kad se doza lijeka smanji ili ukine, nakupljanja masnog tkiva, stvaranja akni, strija, i utječe na rad nadbubrežne žlijezde, pa se lijek mora postupno smanjivati kad se lijek treba ukinuti, nikako ne odjedanput, jer to može izravno ugroziti život.
Mestinon je piridostigmin - parasimpatikomimtik koji spriječava brzu razgradnju acetilkolina i produžava njegovo djelovanje na neuromišićnoj spojnici što je za Vas iznimno važno i bez kojeg ne možete biti u Vašoj bolesti. Nema podataka o navikavanju na lijek.
Svi navedeni lijekovi su bitni u liječenju vaše bolesti i moati ćete ih uzimati uz određeni rizik nuspojava lijekova s kojima ćete morati i živjeti. Manje doze Decortina ne čine tako izražene nuspojave koje sam navela na početku.
Uz srdačna pozdrav
dr Viola Macolić Šarinić