Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


e.colli


Autor Poruka

ines

02.06.2006. 12:54

poštovani:
nakon uradjenog HPV-a nalaza ustanovili su mi da sam pozitivna na visokorizican HPV virus. dalje pretrage odnosno uradjeni vaginalni i cervikalni bris pokazao je da imam E. colli. zanima me kako se sve to liječi? doktor mi je do sada preporucio interferon za liječenje HPV-a, aloa vera vaginalete,B kompleks i C vitamin a sve za jačanje imuniteta. takodje me zanima kako sam se zarazila i kako mogu prenijeti na partnera koji to nema.
unaprijed zahvalana!

Viktorija Erdeljić, dr. med.

08.10.2007. 11:35

Poštovana!
Infekcija sa HPV može biti latentna, subklinička i klinički manifestna, a prema kliničkoji prezentaciji infekcije određuje se i liječenje. Radi se o virusu koji je povezan sa povećanom učestalošću displazija i ca grlića maternice, te je potrebna redovita ginekološka kontrola i liječenje prema preporuci ginekologa. Opasnost od razvoja ca postoji i u muškaraca, iako je učestalost bolesti veća u žena u omjeru otprilike 1.5:1. Radi se o spolno prenosivoj bolesti, tj. može se prenijeti spolnim kontaktom. Uklanjanje eventualnih displastičnih lezija je cilj liječenja. Čimbenici koji utječu na izbor najbolje terapije ovise o tipu virusa, morflogiji promjene, anatomskom sijelu promjene, kliničkoj prezentaciji itd.
Navedene informacija meni nisu poznate, ali su poznate Vašem ginekologu, te Vam on može dati najrelevantnije informacije o planu i cilju Vašeg liječenja, te eventualnim rizicima.
Uz srdačan pozdrav,
dr.V.Erdeljić
klinički farmakolog