Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


lijekovi za želudac


Autor Poruka

zorica

20.10.2005. 18:23

Molila bih vas da mi pomognete u mom problemu.
Imam problema sa zeldcem vec dugo mozda 4 godine radila gastroskopiju prije 2,5 god. i mala upala jednjaka bez terapije, ali moji problemi se nastavljaju stalne kiseline pecenje i bolovi u stomaku pijem omeprazol ili ranisn jedno vrijeme.
Opet ponovim gastroskopiju i ovaj put GERB terapija omeprazol 1 mje. i pronadjen helicobacter, ali moj dr ne misli da ga treba lijeciti jer on kaze da je kod mene sve na bazi psihe ali propise mi CONTROLOC po potrebi pila sam ga 3 dana ali posto su mi se javili siptomi suha usta, nesvjestica suzen vid kao magla .Prestajem piti te tablete i sad pijem ranisane po potrebi
Sad vas molim da mi odgovorite da li smijem piti i dalje CONTROLOC jer sam opet bila kod dr i posto planiram ponovo trudnocu propisao mi je terapiju za helicobacter -ZacPac- ali u toj kombinaciji lijeka ima opet taj CONTROLOC ali u duploj dozi sta da radim da li smijep da pijem taj lijek sta ako mi se opet jave ti simptomi strasno se bojim pricala sam sa svojim dr ali on te moje simptome prepisuje anksioznosti i kaze da pijem
Molim vas ja se uzasno bojim poceti tu terapiju ako je i pocnem sta moze da mi se desi
I jos jedna molba koliko dugo mogu da pijem ranisane i da li su oni stetni moj dr kaze cjeli zivot ako treba ali mene je strah IZVINITE NA OVOLIKOM PISMU ALI POMOZITE SAVJETOM MOLIM VAS UNAPRIJED ZAHVALNA ZORICA

Mr. sc. Viola Macolić Šarinić, dr. med.

24.10.2005. 08:48

Poštovana,

s obzirom da je kod Vas nađena pozitivna bakterija H. pylori potrebna je terapija u smislu eradikacije te bakterije, tj. njenog uništenja. Nakon što se provede terapija antibioticima i lijekovima protiv kiseline u više od 90% slučajeva simptomi nestanu i nemate više želučanih problema.
Što se tiče Controloca (pantoprazol) opisane su nuspojave koje navodite za taj lijek. Ova nuspojava nije opasna po život, ali je neugodna i nestaje kada se lijek prekine. Pokušajte s nekim drugim lijekom iz ove skupine npr. omeprazol (kojeg ste i do sada dobro podnosili) ili lanzoprazol u terapiji liječenja helikobaktera pilori. Terapija se ne treba nastavljati duže od predviđenih 7 dana liječenja trojnom terapijom.

Ako dođe do uništenja bakterije, neće biti više potrebno niti uzimanje ranitidina (Ranisana) jer nećete imati više tegoba.

Uz srdačan pozdrav,

dr. Viola Macolić Šarinić