Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Moditen


Autor Poruka

Sanja

14.09.2001. 00:16

Poštovani!
Interesira me kako djeluje lijek Moditen kod paranoidne psihoze prevladavaju sumanute misli potpuno nepristupačne korekciji . da li on "briše" te sumanutosti ili ...
Da li se nakon prestanka uzimanja one vraćaju? Hvala. Sanja

dr Ksenija Makar-Aušperger

21.09.2001. 21:41

Draga Sanja,

Zahvaljujem na Vašem pitanju.
Moditen je lijek koji spada u skupinu najjačih antipsihotika i primjenjuje se u terapiji akutne i kronične shizofrene psihoze kao i nekih drugih stanja u psihijatriji, ali i u neurologiji i kirurgiji. Lijek dovodi do psihomotorne smirenosti te emocionalne relaksacije. Sedativni učinak nastupa nekoliko sati nakon primjene, poboljšanje nalazimo nakon 48 sati, a antipsihotični učinak se očituje nakon 3 tjedna. Potpuni efekt zahtijeva liječenje od 6 tjedana do 6 mjeseci. Za svakog psihotičnog bolesnika je važno da uzima terapiju jer se bolest (Vi pitate za simptome!) mogu naravno bez terapije ponovno javiti. Stoga se Moditen preporučuje uzimati u intramuskularnim depot pripravcima kako bi se osigurala potrebna primjena.

Srdačan pozdrav,
dr Ksenija Makar-Aušperger