Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Povišeni prolaktin


Autor Poruka

Buba

30.01.2002. 14:25

Imam 26 godina. Sve do nedavno imala sam redoviti ciklus. Prije 2 godine on se poremetio. Zatim sam počela uzimati kontracepcijske pilule (Cilest) i prestala ih uzimati (cca. nakon godinu dana). Nakon toga ciklus mi se nije stabilizirao i mjesečnica je potpuna izostala. Analizirala sam hormone i nalaz ukazuje na povišenu razinu prolaktina (1341) i izrazito nizak estradiol (ne znam razinu, "niži nego u žene u menopauzi"blunk. Doktor mi je prepisao uzimanje 2x1 2,5 mg Bromergon tableta u slijedeća 3 mjeseca.
Što bi mogao biti uzrok tog hormonalnog poremećaja? Imam li razloga za zabrinutost? Kako bi to eventualno moglo utjecati na mogućnost trudnoće u budućnosti?
Buba

Dr Viola Macolić Šarinić

20.02.2002. 19:48

Liječnik je odredio dobru terapiju, a uzroci ovog porećaja mogu biti višestruki. Najvjerojatnije je došlo do poremećaja rada žlijezde koja se zove hipofiza. Takve poremećaje uspješno liječe internisti-endokrinolozi, te se liječenjem i kontrolom može postići kasnije normalna trudnoća.

Sretno, uz srdačne pozdrave
dr Viola Macolić Šarinić