Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


antibiotik


Autor Poruka

Tamara

31.01.2002. 07:32

Imam veliki problem pa pokušavam naći bilo kakvo rješenje. Naime, već 2 godine pokušavam izliječiti klamidiju (na Infektološkoj poliklinici). Usprkos pridržavaju svih uputa dobivenih od liječnika i podizanju imuniteta vitaminima i prehranom, nalazi još uvijek nisu dobri. Naime, prvi nalaz nakon terapije obično bude negativan, ali sljedeći ponovljeni pozitivan. Znalima me:
1. da li je moguće napraviti antibiogram u slučaju te bakterije (jer na nalazu piše samo da li je poz. ili neg.)?
2. da li postoji način da se napravi neki 'koktel' antibiotika koji bi imao jače djelovanje jer očito da ovako ne dolazim do rješenja (zadnja terapija je bila 3 X 3 dana sumameda intravenozno, svaka kura s razmakom od 10 dana!)
Puno hvala!

Dr Viola Macolić Šarinić

20.02.2002. 19:57

Chlamydia trachomatis se liječi ili azitromicinom 1000mg, doksiciklinom 2x100 mg ili ceftriaksonom 125mg intramuskularno. Ne rade se "kokteli" antibiotika, već se mora pojedinačno promatrati uspjeh pojedinog antimikrobnog lijeka.
Ako nemate nikakvih simptoma pitanje je da li ju je potrebno eradicirati, ili ste jednostavno njezin nosioc.

Uz srdačan pozdrav
Dr Viola Macolić Šarinić