Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Urovaxom


Autor Poruka

Mirna

22.01.2002. 11:17

Poštovani,
Unatrag dvije godine imam česte cistitise s učestalim mokrenjem, pečenjem i osjećajem nelagode. U urinokulturi je pronađen E.coli (100.000 ili 1.000.000). Serološkom obradom dokazana je patogena E.coli 0-4. Početkom prosinca uzet je obrisak cerviksa, nalaz na chlamydiu, mycoplasmu i ureaplasmu je negativan, anaerobne bakterije nisu izolirane, ali je pronađen Enterococcus i E.coli (uropatogenost soja je potvrđena dokazom serotipa 04). UZV mokraćnog mjehura i bubrega je uredan, kao intravenska urografija (nalaz uree je uredan). Svi ostali nalazi krvi su uredni.
Inače uzimam 2-3 litre tekućine dnevno (od toga je većina urološki čaj), iznimno pazim na higijenu, a niti moj suprug nema takvih problema (njegov nalaz na chlamydiu, ureaplasmu i mycoplasmu je negativan). Sve ovo vrijeme moj liječnik mi prepisuje antibiotike prema antibiogramu, ali čini se da oni ne djeluju. Primjerice, nalaz pokaže E.coli 1.000.000, terapija je Novocef, ponovim urinokulturu, novi nalaz je 1.000, nova terapija je Amoxil, ponovim urinokulturu ali je sada E.coli porasla na 10.000. Pijem i kapsule brusnica.
Liječnica mi je preporučila homeopatski lijek, koji se zove Urovaxom. Radi se o svojevrsnom oralnom cjepivu protiv E.coli: kapsule Urovaxom sadrže naime imunogene djeliće ove bakterije koji potječu imunološki sustav crijeva na stvaranje protutijela protiv E.coli, koje potom uništavaju bakteriju. Molim Vaš mišljenje o ovom lijeku.
Srdačan pozdrav,
Mirna

dr. Viola Macolić Šarinić

15.02.2002. 15:05

Draga Mirna!

Vaše tegobe su česte tegobe žena generativne dobi, a jedino što bi Vam moglo pomoći jest profilaksa koja se može provoditi kotrimoksazolom (Sinersulom) ili Nolicinom nakon 10-dnevne terapije antibiotikom po antibiogramu. Takva se profilaksa treba provoditi i nekoliko mjeseci i to s dozom koja je polovica od terapijske (npr. Sinersul 1 tbl uvečer).

Djelovanje Uro-Vaxa nije klinički dokazano i nije dio standardne terapije recidivirajućih uroinfekata.

Uz srdačan pozdrav
Dr Viola Macolić Šarinić