Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Željezo


Autor Poruka

Ana

16.04.2002. 10:45

Poštovana liječnice
Obzirom da sam se već duže vrijeme osjećala vrlo umorna ustonovljena mi je visina željaza u krvi - 7 - . Moja liječnica dala mi je tabletice Ferum za žvakanje no još uvijek je umor jak i slabost u mišićima te nestabilnost u hodu. Pretpostavljam da nakon 3 tjedna uzimanja pripravka ne može doći do bitnijih pomaka, ali me zanima da li uz navedeno postoji još nešto čime bih ubrzala i popravila oporavak. Imam i kronični gastritis. Čula sam da pomažu vitamini B kompleksa te folna kiselina te Vas molim za savjet o načinu i količini uzimanja istih.
Također me zanima nakon koliko vremena od početka uzimanja Ladiomila koji sada namjeravam početi uzimati mogu prestati s uzimanjem Xanaxa - pijem ga samo u jutro o,50 mg i to već godinu dana te se razvila ovisnost. Da li da ga zamijenim s Normabelom i na koliko dugo. Zahvaljujem na Vašem odvojenom vremenu za odgovor.
S poštovanjem

Dr. Viola Macolić Šarinić

17.04.2002. 22:28

Draga Ana,

pitanje je zašto ste slabokrvni i to bi trebalo prvo riješiti (da li imate jake menstruacije, da li bolujete od zatajenja bubrega, da li krvarite iz sluznice želuca...). Jedino na taj način se može riješiti Vaša slabokrvnost, a preparati vitamina B12 (injekcije) pomažu onda ako je nedostatak tog vitamina doveo do Vaše slabokrvnosti što se može pregledima ustanoviti.

Xanax (alprazolam) je benzodiazepinski preparat na koji se nakon dužeg vremena uzimanja razvija tolerancija i ovisnost te se treba postepeno smanjivati, tj. ne ukinuti odjedanput dozu, već je prepoloviti i tako uzimati nekliko dana, pa onda još jednom prepoloviti itd. Ukidanje terapije bi trebalo biti uz kontrolu liječnika.

Uz srdačan pozdrav
dr Viola Macolić Šarinić