Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 137 | Broj poruka: 551

Adrian Lukenda, dr. med.

Očna poliklinika OPTO CENTAR
Zagreb, Vlaška 64


Molim pomoć


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Adrian Lukenda, dr. med.

16.12.2019. 12:45

Bljeskovi i pojava novih „mušica i paučina“ pred okom uvijek su razlog za čim raniji pregled očne pozadine! Ove simptome treba razlikovati od predmigrenoznih svjetlosnih fenomena poput simptoma opisanih na ovom forumu https://www.cybermed.hr/forum/spe...ftalmologija/titranje_u_vidnom_polju . Bol u području čela može biti uzrokovana upalom sinusa pa možete razgovarati s Vašim liječnikom obiteljske medicine o eventualnom Rtg snimanju paranazalnih sinusa.

foxsmoulder

30.04.2020. 10:20

Postovani! Imam 20 godina i posljednih dva tjedna ima tegobu s lijevim okom. Nekoliko puta dnevno iz cistog mira osjetim bas na rubu (u kutu oka) lijevog oka prema nosu kao neku bol ili smetnju koja se javi otprilike 3-4 puta dnevno tijekom uobicajenih situcija i ta tegoba traje onako sekundu. Napomenuo bih da na tom oku u tom dijelu oka mi povremeno bude malo vidljivija jedna kapilara pa ako znate mozda sto bi to moglo biti?
Unaprijed hvala na odgovoru

Adrian Lukenda, dr. med.

04.05.2020. 00:15

Kako bi se otkrio mogući uzrok smetnje u kutu oka potrebno je napraviti očni pregled nakon kojega će oftalmolog odlučiti je li potrebna daljnja obrada. Za kapilaru/crvenilo molim pogledajte raniji odgovor na vaše pitanje pod temom „Crvenilo u bjeloočnici“