Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 170 | Broj poruka: 659

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Molim pomoć


Autor Poruka

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

16.12.2019. 12:45

Bljeskovi i pojava novih „mušica i paučina“ pred okom uvijek su razlog za čim raniji pregled očne pozadine! Ove simptome treba razlikovati od predmigrenoznih svjetlosnih fenomena poput simptoma opisanih na ovom forumu https://www.cybermed.hr/forum/spe...ftalmologija/titranje_u_vidnom_polju . Bol u području čela može biti uzrokovana upalom sinusa pa možete razgovarati s Vašim liječnikom obiteljske medicine o eventualnom Rtg snimanju paranazalnih sinusa.

foxsmoulder

30.04.2020. 10:20

Postovani! Imam 20 godina i posljednih dva tjedna ima tegobu s lijevim okom. Nekoliko puta dnevno iz cistog mira osjetim bas na rubu (u kutu oka) lijevog oka prema nosu kao neku bol ili smetnju koja se javi otprilike 3-4 puta dnevno tijekom uobicajenih situcija i ta tegoba traje onako sekundu. Napomenuo bih da na tom oku u tom dijelu oka mi povremeno bude malo vidljivija jedna kapilara pa ako znate mozda sto bi to moglo biti?
Unaprijed hvala na odgovoru

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

04.05.2020. 00:15

Kako bi se otkrio mogući uzrok smetnje u kutu oka potrebno je napraviti očni pregled nakon kojega će oftalmolog odlučiti je li potrebna daljnja obrada. Za kapilaru/crvenilo molim pogledajte raniji odgovor na vaše pitanje pod temom „Crvenilo u bjeloočnici“