Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Da li je moguce?


Autor Poruka

Iva

11.04.2002. 16:23

Stovani,

molila bih Vas da mi date savjet kako provjeriti da li neka osoba uzima bilo kakve oblike droge (kokain, heroin, LSD..) pusi travu ili cigarete?
Da li postoji ista takvo sto se moze kupiti u ljekarnama te napraviti neki kucni test ili nesto slicno?
Naime, roditelji i ja smo zabrinuti za mojeg mladjeg brata (16 god.) koji je u cvatu puberteta, a buduci da se u skolama i u drustvu svasta dogadja, a u posljednje vrijeme nam je neobican i pomalo cudan te odbija bilo kakve oblike razgovora, da li postoji ikakav nacin da se provjeri te da uklonimo nase sumnje?

Hvala unaprijed na Vasem odgovoru!!

Srdacan pozdrav!

Dr. Viola Macolić Šarinić

13.04.2002. 23:30

Nažalost nema kućnog testa da se provjeri da li Vaš brat uzima kakvu drogu, ali postoje neki znakovi da to vidite na njemu:
kod heroina su zjenice jako uske kao vrh pribadače, a kod ekstazija i drugih droga koji djeluju kao amfetamini zjenice su neobično široke.
Jedino testom kojim se orijentacijski može učiniti iz urina (tzv. toksilab) može se vidjeti o kojoj drogi se radi, a iz krvi se mogu detektirati onda točne koncentracije droge. Ovaj se pregled može učiniti u kliničkim bolničkim centrima.
Nadam se da ćete uspjeti spriječiti da Vaš brat padne u ponor svijeta droge.

Uz srdačan pozdrav
dr Viola Macolić Šarinić