Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


dermatix


Autor Poruka

ozut

15.03.2006. 12:08

Poštovani, zanima me vaše mišljenje o dermatix gelu. naime moja je kćerka od 7 godina prije 2 prebolila varičele koje su joj ostavile brojne ožiljke. Probali smo contratubex kremom bez rezultata. Možda nismo bili dosta uporni. Sada sam otkrila novi gel-dermatix, koji nažalost košta oko 400 kuna u apoteci. Naravno u apoteci ga hvale kao vrlo efikasnog (po šemi koliko svirke toliko i muzike, mislim na novac). Da li vi imate iskustva sa tim gelom?
Zahvaljujem.

Mr.sc.dr. Viola Macolić Šarinić

09.05.2006. 10:28

Poštovana!

Radi se o silikonskom gelu koji nije kod nas registriran kao lijek već kao kozmetički gel.

Možda ne bi bilo loše posavjetovati se s dermatologom koji možda ima više iskustva s takvom vrstom preprata. Ovdje se govori o izbjeljivanju ožiljaka i "zaglađivanju". Učinak se može vidjeti nakon 3 do 4 mjeseca?

Ne mogu ništa detaljnije reći s obzirom da se ne radi o klasičnom lijeku, iako se u Velikoj Britaniji može propisati i na recept.

Uz srdačan pozdrv,
dr Viola Macolić Šarinić

suncica

07.07.2006. 13:08

Postovani,

Nakon dugogodisnje borbe sa aknama, koje su prestale nakon upotrebe diana-35, na obrazima su mi ostali brojni oziljci, te me zanima da li dermatix gel moze djelovati na takve oziljke i da li postoji neko sredstvo koje moze poboljsati trenutno stanje.Diane koristim i dalje.

S postovanjem,
Suncica

Viktorija Erdeljić, dr. med.

08.10.2007. 12:40

Poštovana!
Dermatix gel je silikonski gel koji je doista pokazao dobre rezultate kod prevencije i terapije hipertrofičnih ožiljaka, no studije se odnose na ožiljke nakon kirurških zahvata. Nema podataka da li je učinkoviti i kod ožiljaka druge prirode. U međuvremenu je postignut veliki napredak na polju liječenja ožiljaka nakon akni. Preporučam Vam da se javite specijalisti dermatologu-kozmetologu, koji će nakon pregleda Vaše kože i ožiljaka moći preporučiti optimalnu terapiju ožiljaka.
Uz srdačan pozdrav,
dr.V.Erdeljić
klinički farmakolog