Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


diflucan


Autor Poruka

mirjana

05.04.2005. 13:10

trudna sam 6 tjedana međutim ne znajuči za trudnoću istovremeno sam lječila alerg. i gljivice terapijom diflucana 3 tjedna (do cca. 3.tjedna trudnoće ) u kombinaciji rojazol gela i masti.
imam kroničnu urtikariju izazvanu candidom al. i alergijom na crom -nical. dermatolog mi preporuča abortus ,međutim to odbijam odlučno!
molim za vaš savjet i misljenje!

Mr.sc.dr. Viola Macolić Šarinić

15.04.2005. 14:43

Ovaj lijek ima kategoriju C po FDA klasifikaciji što znači da nije povišen rizik malformacija i teratogenosti djece trudnica koje su ovaj lijek uzimale tijekom prvog trimestra trudnoće. Relativni rizik iznosi 1,1% što je identično relativnom riziku u trudnica koje nisu uzimale nikakve lijekove i bile su zdrave tijekom trudnoće, a iznosi 1 do 3%.

Za detaljnije mišljenje možete se obratiti u Ambulantu za farmakoterapiju Zavoda za kliničku farmakologiju KBC Rebro, Zelena zgrada, II kat soba 415, tel 23 88 324.

Uz srdačan pozdrav
dr Viola Macolić Šarinić