Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


E. coli u trudnoći, terapija


Autor Poruka

Romana

15.12.2004. 12:25

Lijepi pozdrav,
U 16 sam tj. trudnoće. od početka trudnoće se borim sa E. coli (1.urinokultura 104 do 105 th. Klavocin,2 tj, 2. urinokultura 104do105 th. Novocef, 2tj.3. urinokultura E.coli 104 do 105). E. coli je rezistentna na Amoxil i Cefaleksin, prostaju mi samo Cedax i Ninur koji se nalaze u B grupi štetnosti u trudnoći te vas lijepo molim savjet da li da pokušam sa jednim od ta dva lijeka (koji je pokazao veću učinkovitost a naravno manju štetnost za plod)ili da ponovim sa već korištenom terapijom. Unaprijed zahvaljujem!

Mr.sc.dr. Viola Macolić Šarinić

11.03.2005. 20:10

Kasno odgovaram na Vaše pitanje, ali svi lijekovi (antibiotici u Vašem slučaju) iz kategorije B mogu se davati u trudnoći. Ako je po antibiogramu bakterija osjetljiva na navedene lijekove i jedan i drugi mogu se dati. U trudnoći je važno liječiti infekcije mokraćnih puteva, jer neliječna infekcija je mnogo veća opasnost od bilo kojeg navedenog lijeka kojeg bi trebali uzeti.

Uz srdačan pozdrav
dr Viola Macolić Šarinić