Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


taheebo čaj


Autor Poruka

stanka

16.12.2004. 10:33

Imam 28 godina i operiran mi je rak dojke,3.stupanj,sa 2 pozitivna limfna čvora.Primila sam 6 Taxotere kemoterapija i 25 radioterapija.Preporučen mi je Taheebo čaj kao pročišćavač organizma i pomoć pri podizanju imuniteta.Zanima me Vaše mišljenje o tome,tj.koliko je on djelotvoran u ovakvim slučajevima i kakav je zapravo njegov učinak na organizam.Unaprijed hvala.

Mr.sc.dr. Viola Macolić Šarinić

11.03.2005. 20:06

Poštovana,

američko društvo za liječenje raka 80-tih godina je ispitivalo čaj u smislu mogućeg povoljnog antitumoroznog djelovanja, ali nažalost bez rezultata i odustalo se od daljnjih istraživanja. Neki podaci govore da doza lijeka od 30 mikrograma po militru bi mogla imati neko blago djelovanje protiv raka, ali kažem bez većih uspjeha u liječenju i zato napušteno. Važno je znati da pretjerano pijenje čaja može dovesti do mršavljenja, gubitka teka, a u nekim slučajevima ako bi se uzimao u ekstremnim dozama i smrt.
Nastavite s klasičnom terapijom i želim Vam svako dobro.

Uz srdačan pozdrav
dr Viola Macolić Šarinić