Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Engerix-B


Autor Poruka

Mirna

13.02.2002. 12:30

Poštovani,
Zbog dijagnoze Mb. von Willebrand, moja liječnica mi je preporučila cijepljenje protiv hepatitisa – B. kao mjeru predostrožnosti. Do sada sam primila dvije doze cjepiva Engerix-B 20 mcg i.m., a treću dozu bi trebala primiti u lipnju. Spec. epidemiolog mi je preporučio da u tom vremenu izbjegavam trudnoću, ali je napomenuo da u slučaju trudnoće, treću dozu neću niti primiti, odn. da čak treća doza nije niti potrebna, neovisno o trudnoći. Molim Vas da mi odgovorite:
1. mogu li odmah po primitku treće doze pokušati ostvariti trudnoću, ili je potrebna neka pauza
2. mogu li imati kakvih problema ako se to dogodi prije treće doze
Srdačan pozdrav

Dr. Viola Macolić Šarinić

03.03.2002. 22:41

Ovo cjepivo protiv hepatitisa B sadrži površinski antigen virusa hepatitisa B, prozvedeno rekombinantnom DNA tehnologijom. S obzirom da se radi o mrtvom cjepivu nema opasnosti za fetus, tako da je trudnoća ostvariva, i ne treba neka posebna pauza između cjepiva i trudnoće.
U Ambulantu za farmakoterapiju možete se javiti da dobijete stručno kliničko-farmakološko mišljenje o lijekovima i cjepivima koje se mogu uzimati u trudnoći, odnosno o učinku lijekova na fetus. Ako imate pitanja, možete se obratiti kod nas svaki dan od 08:30 do 10:00 sati u Zelenu zgradu, II kat, soba 415, KBC Rebro.

Uz srdačan pozdrav
dr Viola Macolić Šarinić