Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


euthyrox


Autor Poruka

ana

16.09.2005. 14:51

Molim Vas da mi odgovorite. Kakve simptome i reakcije u organizmu moze izazvati 100 mikrograma eutyroxa ako su mi hormoni prije uzimanja 100 mikrogarma slijedeći TSH 3,02, T4 107,5 i T3 1,87.
i da li je potrebno uzimati eutyrox ako je nalaz hormona TSH 4,12, T4 124,2 i T3 1,94.
puno hvala.

Mr.sc.dr. Viola Macolić Šarinić

22.09.2005. 12:52

Poštovana,

iz Vašeg upita nije mi dovoljno jasno da li je prije uzimanja 100 mikrograma Euthyroxa bilo ikakve terapije ovim hormonom štitnjače, ili je na temelju tog nalaza započeta terapija. Prvi nalaz je uredan nalaz, te ako je uzimana određena doza Euthyroxa to znači da je to optimalna doza. Ako prije toga nije bilo nikakve terapije ne znam zašto bi pacijent trebao uzimati lijek, jer se može onda dogoditi hipertireoza tj. povećati će se razina hormona štitnjače i dovesti do bolesti. U drugom slučaju TSH je na gornjoj razini normale, a T3 i T4 također u granicama normale.

U zaključku treba reći ako su vrijednosti izmjerene u toku terapije Euthyroxom znači da je terapija u redu i da treba nastaviti dalje, a ako je to nalaz prije uzimanja lijeka ovu terapiju ne treba započeti, osim ako postoji neki drugi razlog koji mi niste naveli.

Uz srdačan pozdrav,

dr Viola Macolić Šarinić