Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Progesteron


Autor Poruka

Lucy

23.09.2005. 10:12

Pozdrav!

Nakon obavljene kiretaže (plod prestao s razvojem u 8. tjednu trudnoće) ginekologica me je poslala da obavim razne pretrage: na klamidiju, razinu hormona, itd.
Nalazi su pokazali da imam nisku razinu progesterona u 2. fazi ciklusa (ciklus traje cca 34 dana, progesteron u 21. danu ciklusa iznosi 5,6). Ginekologica mi je propisala uzimanje progesterona u obliku tableta vaginalnom primjenom kroz razdoblje od 3 ciklusa i to u periodu od 16.-26. dana u ciklusu.
Zanima me kakva su Vaša iskustva s ovakvim problemom, odnosno koja je vjerojatnost da ću nakon ovakve terapije progesteronom moći ostati trudna, i da li će se prestankom terapije progesteron opet smanjiti i ja ću ga morati koristiti "do daljnjeg" ili se jednom kad se obavi terapija hormon ponaša "kako bi tebao"?
Zanima me u stvari što mogu očekivati nakon ove terapije.
Hvala

Mr.sc.dr. Viola Macolić Šarinić

26.09.2005. 09:58

Poštovana!

Ovaj je problem čest u žena, i jedan je od vodećih razloga nemogućnosti zadržavanja trudnoće.

Terapija progesteronom je zapravo podizanje razine ovog hormona koji je odgovoran za održavanje trudnoće. Moguće je da ćete lijek trebati uzimati i početkom nove trudnoće (održavanje).

Treba biti strpljiv i biti u stalnom dogovoru s svojim liječnikom ginekologom.

Želim Vam sreću, i ne gubite nadu!

Uz srdačan pozdrav,

dr Viola Macolić Šarinić