Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kombusa


Autor Poruka

boris

04.02.2002. 15:17

Već duže vrijeme imam problema sa povišem trigliceridima . Uzimao sam neke narodne lijekove koje su mi preporučili prijatelji. Jedan prijatelj mi je savjetovao da probam pripravak od gljive KOMBUŠE i to sa zelenim čajem, da je ona dobra za cjelokupni organizam a da je nazivaju i UBOJICOM RAKA. Pijem već dva mjeseca taj pripravak kojeg uredno pripremam svako osam do deset dana. prije dva dana od jednog poznanika sam čuo da ona ima i štetno djelovanjem.

Lijepo Vas molim da mi Vi odgovorite što mislite o ovom napitku da li je štetan ili koristan.


unaprijed hvala.

Dr. Viola Macolić Šarinić

03.03.2002. 13:32

Dragi Boris,

vrlo slično pitanje je postavila Jele, te Vas molim da pogledate odgovor od 15.02.2002.

Što se tiče liječenja hiperkoleseronemije, danas se zna da bi vrijednost kolesterola trebala biti manja od 5,0 mmol/l, a trigliceridi manji od 2 mmol/l. Prema tome, ako su vrijednosti veće u ljudi koji nisu preboljeli infarkt srca ili neku drugu kardiovaskularnu bolest, u prvom redu ih treba smanjiti nefarmakološkim mjerama - dijetom i pojačanom fizičkom aktivnošću. Tek ako se pomjenom načina života tijekom 2-3 mjeseca ne uspije normalizirati vrijednost lipida, primjenjuju se lijekovi koji imaju dokazano farmakološko djelovanje.

Uz srdačan pozdrav
dr Viola Macolić Šarinić