Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


lijekovi


Autor Poruka

zorica

07.03.2006. 08:23

Molila bih vas da mi objasnite
Moj ljekar mi je propisao omeprazol zbog zeldca koji stalno pece gori kiselina ali mi je propisao i leksilijum zbog nervoze kaze da i nervoza utice na zeldac
Mene sad interesuje posto sam procitala da ta 2 lijeka ne idu zajedno zasto mi ih je dao i je li opasno piti ih skupa
Pitala sam dr on kaze pij samo napravi razmak sat dva
Molim vas sta vi mislite
I jos nesto kad popijem leksilijum nekad osjetim tezinu u grudima da li on utice na to i da li moze biti problema sa disanjem kao otezano disanje od leksilijuma ili je to od nervoze i anksioznosti
unaprijed zahvalna

Mr.sc.dr. Viola Macolić Šarinić

08.03.2006. 16:06

Poštovana!

Nema opisa interakacija između omeprazola i Lexiliuma (bromazepam) tj. lijekovi ne utječu na djelovanje jednog na drugog. Omeprazol na primjer utječe na izlučivanje Apaurina (diazepama) jer se Apaurin duže zadržava u organizmu ako se uzamaju istovremeno.
Nisu opisane nuspojave bromazepama u smislu težine u prsima i otežanog disanja, tako da se ovi simptomi najvjerojatnije mogu pripisati Vašoj nervozi i anksioznosti. Svakako se obratite Vašem liječniku i opišite mu tegobe koje Vas muče.

Trebao bi ozbiljniji pristup Vašim tegobama i vidjeti što leži u pozadini Vaše bolesti. Kada se to riješi i tegobe će nestati.

Uz srdačan pozdrav,

dr Viola Macolić Šarinić