Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


mix krema na bazi beloderma


Autor Poruka

Daja

09.01.2002. 12:54

Poštovani!
Molim Vas da mi pojasnite koliko je štetno mazati dijete od 4 godine kremom na bazi beloderma (tzv. kortikozoidi ili nešto takvo).
Naime, sin mi se osuo po leđima i potrbuhu i malo po nogam uz temperaturu 38,2 i upaljeno grlo, doktorica je rekla da je to vjerojatno blaži oblik bakterijskog šarlaha i dala mu Silapen (prije njega se je osuo). Međutim njega je to strašno svrbilo a nije nam dala nikakvu kremu, nakon 9 dana terapije sa Silapenom sve se to ponovilo poslije dva dana samo je osip bio sitniji.
Tada smo otišli u ambulantu za kožne bolesti gdje nam je doktor rekao da je to ekcem i dao nam tu mješanu kremu.
Ja sina moram kompletno namazati tom kremom a naša doktorica nam kaže da ona svoju djecu nebi tretitarala s tom kremom jer da ona nije baš za djecu.
Vjerujte mi ja više neznam koga da slušam, a moga sina to strašno iritira i svrbi, molim Vas za mišljenje.
Srdačni pozdravi!

Dr Viola Macolić Šarinić

16.01.2002. 23:13

Draga Daja!

S pravom ste zabrinuti i vaša liječnica je dobro primjetila da ne bi trebalo mazati cijelo tijelo tako male djece kortikosteroidnim mastima jer se lijek apsorbira u organizam i može izazvati različite štetne učinke kao što je utjecaj na nadbubrežnu žlijezdu. Osip kod šarlaha se ne liječi kortikosteroidnim kremama. Savjetovala bih obični baby puder za smnajnje svrbeža, a ako se osip i svrbež ne povuku, detaljan pregled i alergološko ispitivanje.
U nadi da će Vaše dijete brzo ozdraviti

šaljem Vam srdačan pozdrav
Dr Viola Macolić Šarinić