Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


odvikavanje od Lorsilana


Autor Poruka

saša

13.12.2005. 22:09

supruga je bila u lošijem psihičkom predoperativnom stanju (osječaj anksioznosti) i propisan joj je Lorsilan (3 x 2.5 mg) kojeg sad troši oko tri mj. Operativni zahvat je prošao u redu i polako se počela ''skidati'' sa lijeka i to četvrtinu tablete tjedno međutim ne osjeća se dobro, osjeća mučninu u trbuhu. žar kože. Dali je to sve reakcija na astinenciju i da li se Lorsilan može postepeno zamjenjivati s nekim drugim ljekom koji bi ublažio prestanak uzimanja Lorsilana. Hvala na odgovoru

Mr.sc.dr. Viola Macolić Šarinić

23.12.2005. 13:10

Lorsilan je jedan od benzodiazepina na koji se brzo razvija ovisnost jer je kratkodjelujući. Navedeni simptomi bi mogli biti simptomi sustezanja od lijeka. Način prekidanja s lijekom treba u ovom slučaju biti sporiji (1/4 tbl svaka dva tjedna) ili lijek zamijeniti s Normabelom (diazepam) 5 mg, i onda njega postepeno smanjivati za 1/4 tbl svaka 2 tjedna. Malo je lakše smanjivati Normabel jer se duže zadržava u cirkulaciji i time ima slabije simptome sustezanja od lijeka u smanjivanju doze.

U slučaju da sami ne uspijete, javite se svom liječniku.

Uz srdačan pozdrav,
dr Viola Macolić Šarinić